Bananjuryn

Det är vi som väljer ut Sveriges bästa bananrecept!

Sofia Dalén

Komikern, TV-profilen, revystjärnan och Paradrätts-gudinnan. Sofia har många strängar på sin lyra och ett brinnande intresse för mat. Och nu också bananer. Sofia kommer lägga extra fokus på kreativitet och out-side-the-box-tänk när hon bedömer dina bananrecept. 

Robin Delselius

Tredje generationens bagare och bananjuryns ordförande. Robin är entreprenör ut i fingerspetsarna och driver 6 st hantverksbagerier i Stockholm. Det är i Robins kök (och bageri) som de utvalda recepten kommer provlagas. Hela jurygruppen längtar efter inbjudan till den första provsmakningen! Robin ser lite extra fram emot riktigt bra recept på banankakor och bananpannkakor.

Mattias Kristiansson

Redaktören, kokboksförfattaren och vego-fantasten. Mattias är den emigrerade Malmöbon som älskar vegetariskt, så mycket att han för några år sedan startade Sveriges första och numera största vegotidning, VEGO. Mattias kommer kika lite extra på de recept som drar mer åt mat-hållet. Typ bananpannkakor, om det nu klassas som mat... 

Annie Hesselstad

Den smaksäkra konditorn som till vardags hänger ute på konstmeckat Artipelag i Stockholm. Annie är verkligen en meriterad tungviktare inom konditor-Sverige. Hon har bland annat tävlat i OS för svenska kocklandslaget och nu senast gjorde hon desserten till Nobelmiddagen. Annie hoppas på banantarteletter, banantryfflar, banankolor. Eller kort och gott, allt som är sött.

Truls Christenson

Juice- och smoothienörden som sparkade igång frukträddarföretaget Rscued för ett par år sedan. Truls är den galna idésprutan och den som initierade bananuppropet och bananboken. Truls kommer hålla utkik efter smoothierecept och bananglassar.